frá Fuglatorgi - IJslandse Honden

Wie ben ik?

Ik ben Anita de Geus, geboren in 1963. Al vanaf mijn jongste jeugd zijn honden een onmisbare schakel in mijn leven. Tijdens mijn geboorte zat onze Duitse Herder Hertha aan het kraambed. Met deze hond ben ik opgegroeid, hij is 17 jaar geworden, ik was toen 15. Na Hertha ging ik met kennissen elke week naar IPO (politiehonden-) training. Daarna heb ik een Mechelse Herder gehad.

In 1992 kwam ik voor het eerst in contact met de IJslandse Hond en inmiddels kan ik zeggen dat het ras mijn grootste hobby en passie is.

Met MyslaMet nog een aantal mensen die de gezondheid en het karakter van de IJslandse Hond in zijn oorspronkelijke vorm willen behouden en bewaken zijn we in april 2010 de IJslandse Honden Club gestart. Ik zit in het bestuur en maak het clubblad en de website. Tevens ben ik actief binnen de Werkgroep Gedrag en Werkgroep Fokkerij en Gezondheid.

In 2005 ben ik mijn eigen hondenschool gestart (Hondenschool D.O.G.) waarbij de nadruk ligt op opvoeding en een goede baas/hond binding d.m.v. clickertraining. Clickertraining is een positieve manier van trainen, waarbij geen fysieke straf of dwang wordt gebruikt. Ik geef gehoorzaamheidscursussen, maar ook behendigheid, flyball en treibball. Om mijn kennis continue te vergroten volg ik workshops, seminars en cursussen. Ik ben in het bezit van de diploma’s dierenasiel/-pensionhouder (Honden- en Kattenbesluit) en Instructeur I en II behaald bij het Martin Gaus Gedragscentrum in Lelystad.

Wat vind ik belangrijk?