frá Fuglatorgi - IJslandse Honden

Wat vind ik belangrijk?

Voor mij zijn gezondheid en een stabiel karakter bij de IJslandse Hond het allerbelangrijkst. Uiteraard moet een IJslandse Hond eruit zien als een IJslandse Hond, maar uiterlijk is ondergeschikt aan gezondheid en karakter.

Omdat ik veel waarde hecht aan een goed en stabiel karakter en de daar bijhorende opvoeding, ondergaan mijn pups een puppietest op de leeftijd van 7 weken (karakteraanlegtest), zodat ik de juiste eigenaar/hond combinatie kan maken en een gericht opvoedingsadvies mee kan geven. Een ander belangrijk voordeel van deze test is dat zo de aanleg (zonder invloed van opvoeding) van de hond bekend is, wat weer meer inzicht geeft in het maken van volgende combinaties.

03_2010

Ik besteed veel tijd en energie aan een goede socialisatie van de puppen en een goede en levenslange begeleiding van mijn pupkopers is voor mij heel belangrijk. Zij kunnen met vragen altijd bij mij terecht, nazorg is een logisch onderdeel van het grootbrengen van een nest.
Updates en foto’s van mijn pups wordt heel erg op prijs gesteld!

Omdat ik het belangrijk vind om het ras zo gezond als mogelijk te houden worden de ouderdieren waarmee ik een nest plan geröntgend op Heupdysplasie, onderzocht op Patella Luxatie en op erfelijke oogafwijkingen, inclusief gonioscopie. Combinaties worden uitsluitend gemaakt op basis van het zeer strenge fokreglement van de IJslands Honden Club waar ik lid van ben.
Wilt u meer informatie over de IJslandse Hond neemt u dan gerust vrijblijvend contact met mij op.

frá Fuglatorgi vanaf 1992 tot heden