Wat vind ik belangrijk?


Voor mij zijn gezondheid en karakter bij de IJslandse Hond het allerbelangrijkst. Uiteraard moet een IJslandse Hond eruit zien als een IJslandse Hond, maar uiterlijk is ondergeschikt aan gezondheid en karakter.

Omdat ik veel waarde hecht aan een goed karakter en de daar bijhorende opvoeding, ondergaan mijn pups een puppietest op de leeftijd van 7 weken (karakteraanlegtest), zodat ik de juiste hond bij de juiste baas kan plaatsen en een gericht opvoedingsadvies mee kan geven.
Een ander belangrijk voordeel van deze test is dat zo de aanleg van de hond bekend is, wat weer meer inzicht geeft in het maken van volgende combinaties.

03_2010

Ik besteed veel tijd en energie aan een goede socialisatie van de puppen en een goede begeleiding van mijn pupkopers is voor mij heel belangrijk. Pupkopers kunnen met vragen altijd bij mij terecht, nazorg is een belangrijk onderdeel van het grootbrengen van een nest.
Af en toe een update en foto’s van mijn pups wordt heel erg op prijs gesteld!

Omdat ik het belangrijk vind om het ras zo gezond als mogelijk te houden worden de ouderdieren waarmee ik een nest plan geröntgend op Heupdysplasie, onderzocht op Patella Luxatie en op erfelijke oogafwijkingen, inclusief gonioscopie.
Combinaties worden uitsluitend gemaakt op basis van het zeer strenge fokreglement van de IJslands Honden Club waar ik lid van ben.
Wilt u meer informatie over de IJslandse Hond neemt u dan gerust vrijblijvend contact met mij op.

dog_pawfrá Fuglatorgi vanaf 1992 tot heden

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.